Tijekom sljedećih nekoliko dana zamijeniti ćemo postojeće web hosting servere s novima. To je uobičajena stvar koju radimo svakih dvije do tri godine, a koja je potrebna kako bi se iskoristio napredak u tehnologiji te omogućio smještaj stranica na jačem poslužitelju i na novom i stabilnijem operativnom sistemu.

Konfiguracija novih servera:
Dell PowerEdge™ R210 server
Quad-Core Intel® Xeon® X3430
4 GB DDR3 RAM
2 x 450 GB SAS 15 krpm, RAID1

Osim promjene servera, mijenjamo i datacentar gdje su serveri smješteni. Umjesto dosadašnjeg američkog datacentra (ThePlanet), serveri će biti smješteni u datacentru njemačke tvrtke Host Europe GmbH.

No to nije sve :) Mijenjamo i infrastruktru naših DNS servera - u novom profesionalnijem rješenju DNS serveri će biti fizički odvojeni od hosting servera, a također će i svaki DNS server biti neovisna mašina.  

I jedna i druga i treća promjena za cilj imaju bolju, stabilniju i bržu hosting uslugu za Vaše webove.

Tijekom ovih promjena neće doći do prekida u radu Vaših web stranica i e-maila. Također niti s Vaše strane nije potrebno ništa poduzimati.

Samo određeni manji broj korisnika (npr. oni koji nemaju registriranu domenu kod nas ili kod kojih DNS zone nisu hostane kod nas) će biti zasebno obaviješteni o promjenama koje trebaju napraviti na svojoj domeni odnosno u DNS zonama.


Na serverima će biti novije verzije softwera u odnosu na sada:

PHP 5.2.13
MySQL 5.0.91

tako da slučaju eventualnih grešaka u Vašim aplikacijama nas kontaktirajte ili obavijestite svoje web developere da naprave prilagodbu u aplikaciji.

 


--
S poštovanjem,

logIT web hosting

logIT internet usluge d.o.o.
Trebate naše usluge? 01/ 3773 062 | info@logit.hr
Postojeći ste klijent i trebate podršku? 042/ 492 142 | podrska@logit.hr
Educirajte se i učinite vaš web profitabilnim: www.logit-akademija.com
-------------------------------------------------------------
http://www.logit.hr
-------------------------------------------------------------



Tuesday, October 19, 2010

« Nazad